hétfő, április 29, 2024

„Korszerű pedagógiai módszerek alkalmazását segítő Iskolai Közösségi Program Kísérleti megvalósítása a Kecskeméti Tankerületi Központban”

EFOP-3.3.5-17-2017-00029

Közvetlenül a tanév végeztével a Helvécia- Ballószög Általános Iskola Wéber Ede Általános Iskolájában két tábort szerveztünk meg. Az első héten környezetvédelmi, a második héten angol nyelvi táborban tölthették gyermekeink a szünet első napjait.

efoptabor.01

Először az Egészséges Wéber elnevezésű táborunkat tartottuk meg. Fő célunk az volt, hogy a gyerekek még jobban megismerjék környezetüket, védjék, óvják azt.

efoptabor.02

 

Sokat foglalkoztunk állatokkal, növényekkel, ezekről olvastunk, és vizsgálatokat végeztünk. Sokat dolgoztak csoportban, s többek között a vízi-, a napenergiával, a hulladékokkal és az egészséges ételekkel ismerkedtek meg, és plakátot is készítettek. A játékos feladatok kiváló alkalmat adtak arra, hogy a gyerekek felelevenítsék a környezet és természetismeret órákon tanultakat, kutatómunka során pedig ismereteik bővültek.

efoptabor.03

A hét gyorsan eltelt. Bízunk abban, hogy a gyerekek nyáron hasznosítják és tovább bővítik az itt szerzett ismereteiket.

English 4U tábori beszámoló

Az angol nyelvi tábor a Napi rutin és tevékenységek tematika köré épült, mert a legtöbb tanuló ötödik osztályos volt. A feladatok a nyelvi képességek fejlesztésének megfelelően voltak összeállítva, melyek változatosak, átláthatóak, jól struktúráltak voltak. Az ötödik osztályos gyerekek ismételhették, gyakorolhatták az elmúlt évben tanult szókincset, nyelvi szerkezeteket, míg a második, harmadik és negyedik osztályos gyerekek új ismeretekkel bővíthették tudásukat.

efoptabor.05

A projektfeladatnak különösen örültek, főleg, hogy az általuk választott amerikai vagy brit hírességről gyűjthettek minél több információt és képeket. A szociális, informatikai és nyelvi kompetenciáik is fejlődtek ezáltal. A szülők visszajelzéséből megtudtuk, hogy a gyerekek nagyon lelkesen és örömmel érkeztek a táborba, mert mindennap új megoldandó feladattal találták szemben magukat, amit ők kihívásnak fogtak fel. A társasjátékokkal többek között a Dobler-rel, Scrabble-lel és a Twister-rel is a célnyelven játszottak, ami által a szókincsük, kifejezőkészségük is sokat erősödött.

efoptabor.04

 

A tematikus programokon kívül a gyerekek játszhattak szabadon, elvittük őket fürdőbe, nagyon tetszett nekik a Malom moziban megnézett animációs film, és betekintést nyerhettek a Kecskeméti Kerámia Stúdió munkafolyamatába is.

efoptabor.06

 

Nagyon jó kezdeményezésnek találjuk, hogy tanulóink ilyen táborban vehetnek részt.

efoptabor.07