csütörtök, május 16, 2024

HELVÉCIA | A napokban ünnepélyesen is átadták az új ebédlőt a Feketeerdői Általános Iskolában. Az önkormányzat saját erőből, közel 50 millió forintból építette fel a korszerű melegítőkonyhás létesítményt az iskola udvarán.

Idén 103 éves az egykori tanyasi iskola. Péterné Fidler Elvira, a Helvécia-Ballószög Általános Iskola vezetője elmondta: 44 éve várták ezt a pillanatot. Az elmúlt években a gyerekek az iskolától néhány száz méterre fekvő épületbe jártak át ebédelni, úgy, hogy közben egy forgalmas közúton kellett átkelniük.

kid eating 2

Az ünnepségen Balogh Károly polgármester beszédében hangsúlyozta, arra törekednek minden fejlesztéssel, hogy a városi iskolákkal felvehessék a versenyt, diákjaik ugyanolyan magas szintű oktatásban részesüljenek. Ezt követően Györgyiné dr. Koncz Judit tankerület-vezető méltatta a beruházást. Példaszerűnek nevezte azt az aktivitást, melyet az önkormányzat tesz az oktatásért. Így a jövőben elérhetik, hogy a szülők ne vigyék be Kecskemétre a gyerekeket, helyette a helyi oktatást válasszák. A diákokat pedig arra kérte, hogy minden nap csak 20 perccel tanuljanak többet és az iskola a megye legjobbjai közé fog tartozni.

A ceremónián külön köszöntötték Vezsenyi Éva egykori öregdiákot, aki több éves kutatómunkával megírta az iskola 100 éves történetét. A komoly helytörténeti munkáját a Helvéciai Feketeerdői Iskoláért Emlékéremmel köszönték meg. Az iskola történetét bemutató kiadványt a diákok között osztják szét. Balogh Károly polgármester szintén megkapta az Emlékérmet az oktatásért tett áldozatos munkájáért.

slide 321041 3006877 free

Az iskola az ebédlő felépítésén túl is szépült. Többek között a diákok mesefigurákat festettek az első osztály melletti folyósóra, ezzel is hangulatosabbá és barátságosabbá varázsolva az ott töltött órákat. Emellett változás az iskola életében, hogy szeptember elsejétől Bayerné Lengyel Erikát nevezték ki tagintézmény-vezetőnek.

2015. szeptember 7. 09:28 Sebestyén Hajnalka