szerda, május 08, 2024

Az elmúlt években nem volt lehetőség iskolánkban a könyvtár működtetésére, így az új tanév kezdetén rengeteg feladat várt rám. Jelenleg a könyvek leltározása folyik, ezt követi majd a könyvtár megszépítése, hogy méltóképpen tudja fogadni olvasóit.

 

IMG 20171120 120641

 

Az utóbbi években állományfejlesztés sem valósulhatott meg, ezért folyamatosan kutatom a pályázati és egyéb lehetőségeket új könyvek – elsősorban ifjúsági regények – beszerzése céljából.

A hagyományos könyvtári szolgáltatások (kölcsönzés, helyben használat) mellett természetesen programokban sem lesz hiány. A könyvtárba látogató alsó tagozatos diákok számára minden hónapban nosztalgia diavetítéssel készülök. Meseíró pályázat keretében várom a tanulók által írt meséket – a legötletesebb történetek szerzői jutalomban részesülnek majd.

Sokszor nem is olyan egyszerű eldönteni, hogy mit olvassunk. Ennek megkönnyítése érdekében a vállalkozó kedvű diákok könyvajánlót készíthetnek társaik számára. Az elkészült munkák a könyvtár faliújságján lesznek megtekinthetők. A megfelelő könyv kiválasztásához én is hozzájárulok majd, ezért korosztályokra bontott könyvlistát állítok össze, amely a könyvtáron kívül az osztálytermekben is elérhető lesz.

Sok szeretettel várok minden kicsi és nagy diákot a könyvtárban!

Tóth-Deák Szilvia

könyvtárostanár

Menüpontok

BEISKOLAZAS

munkaterv

 NEWS

erdeiiskola

könyvtár

CSENGETESI REND

FOTOK

FACEBOOK

EBED

MUNKATARSAK

ALAPITVANY FEKETEERDO

 BUSZKESEGEINK