szombat, május 18, 2024

A Fenntarthatósági témahét keretében iskolánk udvarában ültettünk fákat, bokrokat, őshonos növényeket osztályonként felajánlásokból. Köszönjük az Arborétum támogatását, Borsikné Pap Márta és Avramuczné Vágvölgyi Andrea közreműködését.

03

A kert előkészítésében Gáspár Zoltán alpolgármester úr és a 7. osztályosok segítettek. A mulcs előállításában Somogyi Lajos polgármester úr és a hivatal által alkalmazott kertészek segítettek.

11

Raklapokból készítettünk padokat: Polyák, Hetényi, Hudra család, Kardos László, Jóború Imre szülők, Borsikné Pap Márta és Túrkevi Nagy Károly munkatársaim jóvoltából. Az elkészült padokat tanulóink segítségével festettük le.

15

A Kneipp féle taposót is felújítottuk, melynek közepén egy kis fűszernövény kert kapott helyet. Kis ismertető táblák jelzik a növények neveit.

21

Újdonságként kialakítottunk egy ugróiskolát vékonyabb farönkökből. A fametszetekre Fazekas Zsuzsanna tanítónő és az iskola tanulói festették fel, hogy ki mekkorát ugorhat? Akkorát mint egy béka, egy szöcske, egy nyúl, egy róka, vagy egy őzike?

24

A témahéthez kapcsolódóan készült egy szelektív hulladékgyűjtő is, természetesen az is természetes anyagból, raklapból.

Köszönjük szépen a szülőknek a raklapokat, a sok munkát, a nevelőknek, hogy partnerek voltak tanítványaikkal együtt a megvalósításban.

26

Külön köszönet illeti a kert megálmodóját és megvalósítóját: Borsikné Pap Márta kolléganőt.